Тримайте слово, панове! МЗС України викликало посла Ізраїлю, щоб висловити невдоволення, - ЗМІ

Україна передала Ізраїлю невдоволення кількома речами – ЗМІ

Міністерство закордонних справ України 20 березня викликало посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського для обговорення виконання домовленостей, досягнутих під час візиту міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена до Києва в середині лютого.

Джерело: ZN.UA із посиланням на своє джерело

Деталі: За словами джерела ZN.UA, під час зустрічі ізраїльському дипломату було висловлено незадоволення української сторони відсутністю прогресу щодо отримання Україною від Ізраїлю кредиту у вигляді держгарантій на суму 200 млн дол.

Також було висловлено незадоволення тим, що ізраїльська сторона не готова визнати ПВК "Вагнер" терористичною організацією, хоча сама закликає Україну визнати терористичною організацією Корпус вартових Ісламської революції (КВІР).

Міхаелю Бродському також вказали на те, що ізраїльська сторона зволікає з виконанням домовленості про збільшення кількості тих поранених українських бійців, яким в Ізраїлі планують встановити протези. Зокрема попередній ізраїльський уряд прийняв програму, у відповідності з якою 20 пораненим українським військовослужбовцям встановлюються протези.

Водночас, у МЗС України позитивно відзначили дозвіл на продовження терміну перебування громадянам України на території Ізраїлю, а також надання згоди українцям на тимчасове працевлаштування.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...