"Трималася б за його могилу": Дружина захисника Маріуполя не отримала тіло чемпіона світу, який загинув на воді

Дружина українського чемпіона світу з тайського боксу Олексія Яніна, який віддав своє життя при обороні Маріуполя, розповіла, як тяжко переживає втрату свого "Індійця" - таким був позивний бійця "Азова". Тамара Яніна не мала можливості навіть попрощатися з Олексієм, оскільки він загинув на воді, передають Патріоти України.

На своїй сторінці у Facebook Тамара Яніна зізналася, що у неї з'явилася алергія на слово "тримайся". "В мене з’явилася алергія на слово "тримайся". Алергія – це ще м’яко я висловилася. Мене тіпає від нього. Справа навіть не в тому, що воно ніяке, це "тримайся". Бо воно дійсно ніяке. Справа в тому, що я би "з радістю" трималася. За його могилу. За його труну чи мертву руку. За прапор біля пам’ятника. За сам пам’ятник. Але в мене і це забрали", – написала Тамара.

"Не дали не те що вибору – мені навіть шансу не випало. Навіть одного на мільйон. Бо Льоха загинув на воді, у гирлі річки Кальміус. А гирло – це місце впадання річки в море... Мені нема за що триматися. Я хочу, але немає того, за що хочу", – з болем зізналася Яніна.

Також Тамара не розуміє, коли їй пишуть чи кажуть: "Тримайся, у тебе дитина". "Я вам скажу, що за дитину не тримаються. Дитину люблять, доглядають за дитиною, про дитину турбуються, але за дитину не тримаються. Принаймні мені це незрозуміло. Я нікого не ображаю, не знецінюю підтримку, просто описую зразкову реакцію на слово "тримайся". Це так погано – ненавидіти. Але я так сильно ненавиджу всіх, хто винен у цьому всьому", – написала Тамара.

Також вдова загиблого героя вважає, що не варто їй дякувати за чоловіка, оскільки це не вона сформувала Олексія воїном.

"Це навіть не виховання, не компанії, не приклад когось у його житті. По-перше, він таким вже прийшов у цей світ – воїном, це його завдання та функція була. І слава Богу, що він її в житті зрозумів і виконав. І, по-друге, він дуже багато читав, був дуже ерудованим, розумним, начитаним, і він сформував себе сам. Тому дякуйте йому. Як і кожному воїну", – зазначила Тамара.

Олексій Янін змалку захоплювався спортом. З 9 років займався боксом, а потім уже у 21 рік перейшов у кікбоксинг, ставав чемпіоном України, а згодом виграв чемпіонат світу з тайського боксу (муай-тай). У 2014 році після окупації Криму Росією та початку війни на Донбасі Олексій добровільно вступив до лав ЗСУ. А повернувшись із строкової служби, продовжив захищати Україну вже в складі полку "Азов".

Повномасштабне вторгнення РФ боєць окремого загону спеціального призначення "Азов" при Нацгвардії України зустрів у Донецькій області. Янін із побратимами героїчно тримав оборону Маріуполя. Був поранений і загинув у ніч на 7 квітня, не повернувшись до дружини та маленького сина Назарія.

"Я тебе чомусь не поцілувала, коли ти йшов на потяг, щоб їхати на війну. Сонна була і без настрою, що війна і ти їдеш. Я була впевнена, що ти повернешся живим. Я готувалася до того, що ти приїдеш калікою, інвалідом, на візку, лежачий – але не мертвий. Ні в якому разі", – звернулася до чоловіка після його смерті Тамара.

"Себе мені не шкода. Що мені себе шкодувати? Я жива, поїла, в своїй хаті, мені нічого не бракує. Сина нашого шкода. Він тебе навряд запам'ятає живим. Доведеться докласти зусиль, щоб пам'ятав. І тебе дуже жалію. Ти стільки натерпівся за цей місяць... Їв раз на день, перев'язки через день, сирі підвали, плачі дітей, стогони жінок, вицвілі очі старих людей – ти на них дивився і не міг їх захистити. Тобі, як воїну, нестерпно було не могти їх врятувати", – написала у своєму неймовірно зворушливому посту Яніна.

Поштовх для стрімкого розвитку вітчизняного ВПК: ЄC купуватиме українську зброю для ЗСУ на мільярди євро

середа, 8 травень 2024, 7:15

Українському ВПК прогнозували 2024 року шостикратне зростання. Однак держбюджет не в змозі викупити повністю обсяги виготовленої продукції навіть на рівні виробництва 2023 року. Держави-члени Євросоюзу купуватимуть озброєння для потреб ЗСУ від українс...

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...