Триває вже під тиждень, ворог кидає в бій резерви: Жорін більше розповів про наступ Третьої штурмової на Харківщині (мапа)

Наступальні дії Третьої штурмової бригади відбуваються поблизу селища Борова, котра довгий час була місцем тиску російських військ з окупованої Луганщини. Про це у проєкті "Тема з Мосейчук" заявив майор ЗСУ, екскомандир "Азову", заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін, повідомляють Патріоти України.

Жорін пояснив, що це зовсім не пов’язано з операцією на Курщині. Йдеться про наступальні дії в смузі відповідальності Третьої штурмової бригади в напрямку селища Борова (Харківська обл.).

"Вони (дії 3-ї штурмової – Ред.) успішні, вони вже відбуваються майже тиждень. Ми про них абсолютно свідомо не звітували та публічно не говорили для того, щоб закріпити результат. На сьогодні цей результат є. Наступальні дії в смузі Третьої штурмової є успішними", – розповів Жорін.

Офіцер пообіцяв, що найближчими днями бригада зможе показати деталі операції та статистику втрат ворога.

Попри це, військовий наголосив, що у росіян залишається багато резервів. Операція на Курщині сили ворога з їхнього напрямку не відтягнула.

"З нашого напрямку ворожі сили не були відтягнуті. І сили, які стояли навпроти, і їхні резерви залишилися на місці. Навіть зараз, під час наступальних дій, ми думали, що резервних сил у ворога буде трохи менше, але їх досить багато. І ворог собі може дозволяти просто "пачками" по 100 людей відправляти", – сказав Жорін.

Також він уточнив, що від початку Курської операції ситуація на його та сусідніх напрямках не змінилася. Ворожі сили звідти не відтягували та не перекидалися.

Своєю чергою у DeepState повідомили, що 3-тя ОШБр провела контратаку біля Нововодяного. За інформацією каналу, з 12 до 15 серпня 3 ОШБр взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти. Росіяни втратили близько три сотні осіб в живій силі та частину техніки.

Говорили про новий пакет допомоги: Зеленський провів телефонну розмову з Байденом

п’ятниця, 23 серпень 2024, 22:02

У п’ятницю, 23 серпня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Напередодні Дня Незалежності глави держав обговорили новий пакет допомоги для України, передають Патріоти України. «Завтра, коли укр...

Єрмак розповів, чому індійський прем'єр Моді вирішив приїхати в Україну

п’ятниця, 23 серпень 2024, 21:54

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді ухвалив рішення відвідати Україну після того, як Російська Федерація вдарила по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві. Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі телемарафону, передають Патріот...