Тривога була по всій Україні: Спікер Повітряних сил пояснив сьогоднішні маневри російських МіГ-31 у Білорусі

Повітряна тривога сьогодні, 1 грудня, була оголошена через маневри російського носія крилатих ракет "Кинджал" МіГ-31 в Білорусі. Як повідомив в ефірі національного телемарафону речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, завдавати ракетних ударів по Україні ці літаки можуть і не з Білорусі, передають Патріоти України.

На думку Ігната, МіГ-31 в Білорусі радше був знаком для Заходу. "Те, що вони знаходились в Білорусі, особливого стратегічного значення не мають. Можливо, це був якийсь знак для країн Заходу. Там Польща ж поруч. Знаходження Міг-31 у тому регіоні, можливо, теж певний тиск, демонстрація", - сказав Ігнат.

У Повітряних силах ЗСУ констатували, що за вчора і сьогодні росіяни наростили авіаційну активність. "На вихідні було невелике зосередження (російської авіації – ред.), кілька літаків здійснювали патрулювання в Чорному морі. Так само довкола українських кордонів. А ось вже вчора і сьогодні активність збільшилась. Сьогодні спостерігалось до 30 літаків в повітряному просторі на окупованій території (так само в Чорному морі). Це тактична авіація, яка була відправлена на підтримку дій сухопутних військ", - відповів Ігнат.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...