Тривога пролунала за секунду до вибуху: Працівник "Нової пошти" розповів про перші хвилини після удару по терміналу під Харковом

Ввечері 21 жовтня російські війська вдарили по терміналу Нової Пошти у селищі Коротич під Харковом, убивши шістьох робітників компанії. Ще 17 людей дістали поранення. Ті, хто вижив після атаки, розповіли про перші хвилини після удару, передають Патріоти України.

42-річний працівник ділянки Руслан Атаманенко отримав поранення ноги. Під час удару чоловік перебував в іншому кінці приміщення, проте його зачепило уламком. Журналістам Суспільного він розповів, що той вечір вони з колегами встигли розібрали посилки близько 20:00, завершивши роботу раніше, ніж зазвичай.

«Усі розійшлись далі займатися своїми справами. Вибух був саме у тому місці, де ми працювали. Я встиг на той момент відійти в інший кінець термінала. Поряд зі мною у приміщенні були близько 20 людей. Почув бах, пропало світло. Було дуже темно та пилюка стояла стовпом. Нічого не було видно. На дотик знайшов телефон, включив ліхтарик. Хлопці кричали: „Усі на вихід“. Я побіг. Потім торкнувся ноги, зрозумів, що штанина уся мокра від крові. Шкутильгав на одній нозі до бомбосховища», — розповідає Атаманенко.

Чоловік каже, що біль відчув не одразу, бо був больовий шок, а вже коли дійшов до бомбосховища. Там йому наклали жгут на рану інші працівники. Бомбосховище розташоване у 50 метрах від термінала, але до нього ще треба добігти, каже Руслан.

За його словами, влучання було поряд з укриттям. Тривогу перед ударом він не чув, але колеги казали, що сигнал був.

Чоловік пригадує, що у 2022 році по терміналу також було влучання. Тоді його не було на місці, оскільки була не його зміна. Руслан каже, що у той вечір працівники вантажили звичайні посилки, для військових нічого там не було.

Деякі російські пропагандисти, намагаючись виправдати черговий воєнний злочин РФ, писали, що удар прийшовся по «законній військовій цілі», бо Нова Пошта, за їхніми словами, «перевозила військову техніку».

«Це були шини, диски — усе, що зазвичай купляють в інтернеті. Зокрема, вантаж мали відправити до Рівного та Кривого Рогу. Ми усі один одного знали, працювали разом. Загиблі перебували в епіцентрі вибуху. Вони завантажували посилки в машини, були фахівцями ділянки, працювали вантажниками», — розповідає Атаманенко.

«Лікарі витягли з ноги невеличкий уламок. Зараз я шкутильгаю, дуже боляче наступати на ногу», — говорить поранений.

Руслан каже, що планує повернутися на роботу після лікування. Ввечері у суботу, 21 жовтня, російські війська вдарили по терміналу Нової пошти під Харковом. За даними прокуратури, росіянами випустили ракети з комплексу С-300 з Бєлгородської області РФ.

Внаслідок удару шестеро людей загинули й 17 дістали поранення — усі вони співробітники Нової пошти. У працівників термінала не було шансу добігти до укриття, бо сирени прозвучали за секунди до вибуху.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...