Тривожний дзвіночок для Кремля: У парламенті Грузії заговорили про можливість деокупації території країни

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі заявив, що бачить перспективу для деокупації територій країни, передають Патріоти України.

Як повідомляє "Новости-Грузия", у Грузії давно казали про ризики для міжнародної безпеки, які створює Росія, але політики на Заході не вірили в це. У спікера спитали, чи потрібно починати нову дискусію щодо деокупації Грузії у зв’язку з розвитком подій в Україні. Папуашвілі відповів, що зараз Європа й колективний Захід стали "більш тверезими" і це дає сподівання "покласти край окупації".

"Зараз багато іноземних політиків з жалем говорять про те, про що грузинський народ говорив роками - про ризики, які створює Росія з точки зору світової безпеки й особливо регіональної безпеки. У це не вірили, поки ризик не наблизився до кордонів Європи. Добре, що зараз це сприймають з іншої перспективи", - наголосив політик.

Він додав, що нове усвідомлення цих ризиків також відкрило для Грузії перспективу членства у ЄС.

Папуашвілі зазначив, що одна з цілей грузинської влади - покласти край окупації, і також, "для нас і наших абхазьких і осетинських сестер і братів — повернути одне одного".

"Це політика, яку "Грузинська мрія" провадить останні 10 років, і саме це забезпечує мир у нашій країні", - підсумував спікер.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...