"Тривожний меседж": У Пентагоні попередили про небезпечні наслідки візиту Сі Цзіньпіна в Москву

Зустріч лідера Китаю Сі Цзіньпіна і російського диктатора Володимира Путіна у Москві є "тривожним меседжем", який вказує на підтримку країни-агресорки Росії Китаєм. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін під час слухань у Комітеті з питань асигнувань Палати представників США, передають Патріоти України.

"Візит Сі до Путіна та його кількаденне перебування там, я думаю, надсилає дуже тривожний меседж, меседж підтримки Росії", – заявив Остін.

Він наголосив, що така підтримка з часом може перерости у надання Росії зброї. Зараз немає свідчень того, що Пекін надає Москві летальну зброю. Проте сам візит Сі Цзіньпіна в РФ уже є демонстрацією підтримки Путіна, а це само по собі "є дуже тривожним", зазначив глава Пентагону.

Він додав, що якщо Китай все-таки наважиться надавати країні-агресорці Росії матеріальну підтримку, то це може вплинути на тривалість війни в Україні. Такий крок КНР може призвести до того, що вплив війни розшириться не лише у масштабах регіону, але й в усьому світі, висловив занепокоєння Остін.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...