Тривожний сигнал для "братньої" Москви: Токаєв призначив міністром інформації відомого "русофоба"

Самих росіян Умаров, нібито, називав "нав’язаною діаспорою".

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв призначив міністром інформації та суспільного розвитку Аскара Умарова, відомо у російських ЗМІ своїми поглядами щодо РФ, зазначають Патріоти України. Указ про призначення нових членів уряду Токаєв підписав у вівторок, 11 січня.

Пропагандистські російські ЗМІ пишуть, що Умаров має антиросійські погляди й неодноразово жорстко висловлювався щодо росіян у країні, переселених за часів СРСР.

Російські пропагандистки приписують Умарову критику святкування "незрозумілого" 9 травня й звинувачують його у співпраці з громадським активістом, який організовував "мовні патрулі" проти нав’язування російської мови в Казахстані.

"Я став втікачем": письменник Шендерович розповів про свій переїзд з РФ"Коли всі будуть напиватися водкою і святкувати незрозумілий День Перемоги, ви вшануйте молитвою нещасних дідів, які не повернулися з чужої війни. Кого перемогли, що перемогли?" – пишуть ЗМІ, нібито цитуючи політика.

Самих росіян Умаров, нібито, називав "нав’язаною діаспорою".

Ідеолог "Русской весны", російський неонацист Єгор Холмогоров назвав призначення Умарова "цілою серією демонстративних плювків на адресу Росії та росіян". Він стверджує, що Умаров нібито хоче "анексувати російські землі".

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...