Тривожний сигнал: В окупований Донецьк прибув російський "військкор", відомий сюжетами про "звірства бандерівців"

Вночі 10 квітня на окупований Донбас приїхав скандально відомий спеціальний кореспондент «Комсомольської правди» Дмитро Стешин. Про це повідомляють надійні джерела з окупованого Донецька, пише в Facebook Ігор Стокоз. Новина підтверджують і «ІнфоВійська України», зазначають Патріоти України.

Стешин прибув з обіцянками висвітлювати все, що буде відбуватися на Донбасі найближчим часом. Стокоз зазначає, що присутність на окупованій території Стешина - це не дуже хороший сигнал. Він відноситься до пулу російських журналістів, які акредитовані в Міноборони РФ, тобто його можна назвати кадровим військовим.
Ім'я Стешина пов'язують з поширенням фейків. Він до цих пір розповідає про «зниклого диспетчера» в справі рейсу МН-17, збитого російським Буком над Донбасом, хоча навіть в Росії вже офіційно відмовилися від цієї версії.
Стешин завжди першим з'являвся там, де була бійня і першим доносив до публіки потрібні РФ наративи. Стокоз згадує, що в 2014-му Дмитро Стешин і інший військкор Олександр Коц особисто брали участь в допиті захоплених офіцерів «Альфи» в Слов'янську.
У період 2014-2015 Стешин і Коц штампували брехливі сюжети про війну на Донбасі, а також виконували роль навідників для артилерії. Згодом, за ними пішла погана слава - будь-який населений пункт, куди заїжджали Стешин і Коц, потім опинявся під артилерійським ударом, а «воєнкори» робили яскраві сюжети про руйнування, у всьому звинувачуючи «київську хунту».

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....