Царювати довше Сталіна: Путін підписав поправки до закону про обнулення своїх президентських термінів

По завершенню ще двох президентських термінів, котрі пролонговані йому підписаним законом, 84-річний правитель Росії буде при владі понад 32 років. Що поб'є вождювання Сталіна (30 років) та продвине Х*йло до рекорду Петра I

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про приведення виборчого законодавства у відповідність із поправками до Конституції РФ. Постанову Путіна опублікували на порталі проєктів нормативно-правових актів 5 квітня, зазначають Патріоти України.

Зокрема, закон, ухвалений у третьому й остаточному читанні 24 березня Держдумою і схвалений Радою Федерації 31 березня, дає право Путіну ще двічі балотуватися на посаду глави Кремля.
Обмеження бути президентом РФ понад два строки більше не поширюється на тих, хто обіймав цю посаду до набрання чинності змін до конституції. Тому попередні строки Путіна обнуляються.
Крім цього, президент РФ мав бути не молодшим за 35 років, постійно проживати в Росії не менше, ніж 25 років, а також не мати іноземного громадянства чи дозволу на проживання в минулому. Виняток становлять випадки, коли іноземну державу чи її частину "прийняли до складу РФ".
20 січня 2020 року Путін вніс проєкт закону про поправки до конституції РФ на розгляд Держдуми. Його одноголосно ухвалили в першому читанні 23 січня й остаточно затвердили 14 березня.
Ухвалені поправки забороняють обіймати посаду глави держави понад два строки, закріплюють пріоритет конституції РФ над міжнародним правом, а також розширюють повноваження Конституційного суду. Держдума РФ також підтримала поправку про обнулення президентських строків Путіна, що дасть йому змогу залишитися при владі після 2024 року, коли закінчується його четвертий президентський строк. Отже, він зможе обіймати посаду президента до 2036 року.
Із 25 червня до 1 липня в Росії відбувався референдум, 77,92% учасників якого підтримали ухвалені поправки, проти них висловилося 21,27%.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...