Царство небесне тобі, герою... Загиблого на Донбасі бійця 30-ї ОМБр поховали в Києві (відео)

У Києві 11 липня відбулося прощання зі стрільцем-помічником гранатометника 30-ї окремої механізованої бригади Олегом Шилом, який загинув 8 червня в зоні проведення операції Об'єднаних сил у Луганській області, повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Церемонія відбулась під будинком, де народився і виріс Олег Шило. Там зібралися родина, близькі друзі і побратими армійця.

"Дружили, напевно, років із шести. Тут у футбол грали, ось на цьому майданчику. Дуже хороший був чоловік. Що у нього не попросиш, яку допомогу, він ніколи не відмовляв", - каже товариш Олега Шила Олександр.

Олег у 2010-му відслужив строкову службу в 138-й радіотехнічній бригаді. Коли почалася війна на сході України, був добровольцем, а в грудні 2019-го підписав контракт зі Збройними силами.

"В армії він дуже змінився в кращий бік, це коли вже почав в АТО служити. Всі шкідливі звички покинув, навіть палити. Спортом займався", - розповідає Олександр.

У 30-й бригаді хлопець був стрільцем, помічником гранатометника. Увечері 8 липня армійці облаштовували і зміцнювали свої позиції, коли почав бити кулемет противника. Прикриваючись ним, спрацював і ворожий снайпер. Куля поцілила в Олега Шила.

"Роздробила ліву руку і пробила легені. Куля пройшла під серцем. Головний сержант взводу його виніс на руках до місця евакуації. Пів години надавали йому першу домедичну допомогу. Пульсометр показав, що у нього з'явився пульс. Крапельниці, адреналін йому вкололи в серце", - згадує армієць із позивним Футболіст.

Бойові медики робили все можливе, щоб врятувати Олега. Ще живим його доставили в лікарню.

"Півтори години лікарі боролися за його життя і не врятували", - говорить Футболіст.

Біля Святошинської райради провести Олега в останню путь зібралося вище командування, добровольці та волонтери. Олега поховали на Алеї героїв на Берковецькому кладовищі, зазначається в матеріалі видання.

"Довгий Нептун" у дії: Україна у 10 разів наростила виробництво ракети, яка стала фатальною для ЧФ РФ

середа, 24 квітень 2024, 9:55

"Нептун" став улюбленою ракетою України для знищення Чорноморського флоту Росії. Все більше і більше таких ракет сходить з виробничої лінії. Як йдеться у матеріалі Forbes, зустріч "Нептуна" з багатьома російськими суднами закінчилася фатально для ворож...

"Кращі" кадри: Окупанти призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, - ЦНС

середа, 24 квітень 2024, 9:52

У зв'язку з дефіцитом педагогічних працівників на окупованих територіях, загарбники призначають директорами навчальних закладів лаборантів і двірників, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Зазначається, що поп...