"Це 20 тисяч смертників": Військовий експерт назвав напрямки, які армії РФ не втримати

Підкріплення Росії на Харківському та Херсонському фронтах приречене на смерть. Єдине місце, де росіяни можуть перекинути резерви і роблять це зараз, це район Сіверсько-Бахмутського напрямку, передають Патріоти України.

Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан.в інтерв'ю 24 каналу зазначив, що російські війська підходять в район Лисичанська, Попасної.

"Вони дійсно там стають сильнішими, але їх посилення ми контролюємо і в деяких місцях наші війська переходять в контрнаступ. Наприклад, від Бахмута в бік Світлодарська. Далі на всю лінію фронту російських військ не вистачає", - пояснив експерт.

Херсонський фронт

Експерт зазначив, що росіяни в Херсонській області не зможуть втекти живими. "Тому навіть якби вони і хотіли, то вже не врятуються, угруповання приречене. Це 20 тисяч смертників", - підкреслив Світан.

Він зазначив, що окупанти отримали наказ збільшити кількість військ біля Мелітополя. Однак вони зупинили це. Це завдання стояло кілька тижнів тому.

Ізюмський напрямок

Там така проблема, як і у Правобережного угруповання. Перекинути туди війська можна тільки через Куп'янськ. Це єдина гілка, яка у них є і функціонує.

"Однак розширення плацдарму біля Балаклії призведе до того, що наша артилерія буде діставати до Куп'янська і зараз цю нитку, що підживлює Ізюмське угруповання, ЗСУ візьмуть під контроль. Можна буде говорити, що окупанти потраплять у вогняну пастку, в якій знаходиться Правобережне угруповання", – вважає експерт.Він додав, що наш Генштаб буде вирішувати, як розгортати наступ. Ми будемо бачити наслідки, хоча із запізненням у кілька днів.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...