"Це абсолютно законні дії": Генерал Романенко розповів про ефективність "бавовни" на аеродромах РФ і підтримку союзників

Україна має право завдавати ударів по військових об'єктах ворога. Вибухи на аеродромі "Енгельс-1" у Саратовській області не є винятком, хоча підтвердження того, що безпілотник, який завдав ударів, був українським, немає. Про це заявив в ексклюзивному інтерв'ю "Обозревателю" ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

За його словами, носії ракет знищувати набагато ефективніше, ніж самі ракети. "Представники військового командування України не підтверджують це і не повинні в умовах гібридної війни. А щодо іншого – ми неодноразово обговорювали, що набагато ефективніше і доцільніше знищувати ракетне озброєння не тоді, коли воно запущене та летить у напрямку цілей на території України, а до пуску", – пояснив він.

Так, розповів Романенко, комплекси класу "земля – земля" "Іскандер" чи "Точка У" треба знищувати на землі. Однак Україна має мало пускових установок для цього.

"Що стосується ракет "Калібр", то їх запуск здійснюється з трьох видів носіїв – кораблі, ракетні катери та підводні човни. Отже, їх необхідно знищувати на базах, у морі і будь-де до того, як "Калібри" будуть випущені", – додав він.

"І, нарешті, повітряні носії ракет – це насамперед стратегічні бомбардувальники. Нам потрібні далекобійні комплекси або протиракетні комплекси проти балістичних ракет. Тому що навіть радянські комплекси, такі як С-300 та "Бук-М1", можуть знищувати крилаті ракети. А ось з балістичними ракетами та гіперзвуковими тут проблема", – розповів генерал.

"Нам потрібні такі комплекси, як Patriot, як франко-італійські SAMP-T, як ізраїльські Arrow. Але це нам не надається", – додав він.

Романенко звернув увагу, що випадок у Саратовській області став уже не першим візитом "бавовнятка" на військові об'єкти РФ.

"Це абсолютно законні дії з нашого боку щодо військових об'єктів агресора. Про це треба говорити", – резюмував генерал.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...