"Це албанський символ": Жест футболіста збірної Росії образив сербів (фото)

Серби підозрюють, нібито росіянина підкупив албанський бізнесмен та політик з Косова.

Прапор Албанії. Фото: Вікіпедія.

Перед поєдинком в дивізіоні в Лізі націй Росія - Сербія, який відбудеться 3 вересня в Москві, вибухнув скандал. Напередодні аккаунт euro2020spb в Twitter опублікував календар матчів російської команди, де футболіст Федір Смолов зобразив руками орла, схожого на албанського. Але ж для сербів цей орел - символ геноциду в Косово, повідомляють Патріоти України.

«Я хочу запросити Федора Смолова до себе в ресторан, - цитує сербського ресторатора Володимира Божича sport24.ru. - Пригостити його і показати, що таке відносини між сербами і росіянами. Мені цікаво, звідки з'явився цей жест і ця фотографія. Ми сприймаємо Смолова, як свого брата, як і всіх росіян. Ніякої проблеми немає.
Наразі, президент Сербії Вучич знаходиться у Вашингтоні. Йде великий тиск на Сербію, щоб ми визнали Косово. Але, природно, цього ніколи не буде. Беджет Пацоллі - найбагатший албанець з Косова. Він був міністром закордонних справ Косово. Свого часу Беджет займався реставрацією Кремля. У нього дуже хороші зв'язки з Москвою. Я впевнений, що хтось дав великі гроші, щоб ця фотографія була зроблена.
Смолов, може, ні до чого, тому що він навряд чи щось знає про історію взаємин Албанії та Сербії. Я впевнений, що це провокація. Просто чекали матч Сербії проти Росії. Це пов'язано також і з тим, що Вучич зараз у Вашингтоні. По суті, це виглядає як ніж в спину від дружнього народу. Але ця фотографія не повинна вплинути на нашу дружбу, не повинна нас посварити.
Мій друг каже, що, Смолов показує російського двоголового орла. Але наскільки я знаю, жоден футболіст з Росії ніколи так не показував російського орла. Це провокація. Я впевнений, що це політика".
Офіційний Twitter Євро-2020 в Санкт-Петербурзі після того, як в Сербії спалахнула хвиля обурення, взяв провину за постер на себе. Хоча і без виправдань не обійшлося. «Жест гравця збірної не має нічого спільного з політичною репрезентацією. Це експресивний вияв на тему герба Росії, який перебуває у Федора за спиною. Нам шкода, що з'явилася така перекручена інтерпретація. Найменше ми хотіли когось образити. Це наша помилка», - йдеться в повідомленні.

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...