"Це, безумовно, провокаційні дії": Польський генерал прокоментував порушення повітряного простору

У Польщі зранку, під час російської атаки на Україну, зафіксували порушення повітряного простору. Не виключають навмисну провокацію. Про це повідомив генерал польської армії Роман Полько, передають Патріоти України з посиланням на Niezależna.

Полько зазначив, що оперативне командування Збройних сил Польщі потребує більше часу, аби проаналізувати траєкторію польоту ранкового об'єкта, знайти його залишки, або ж ідентифікувати. Водночас Варшава усвідомлює те, що в Україні наразі триває війна й польський кордон може перетнути будь-чия ракета.

Генерал додав, що Україна нібито використовує деякі застарілі системи протиповітряної оборони, які також можуть збитись з курсу. Водночас він припускає, що російські терористи можуть навмисно проводити операції або ж обстріли біля українсько-польського кордону, оскільки там не перебуває жодних угруповань військ.

«Інтенсивних бойових дій немає. Це, безумовно, провокаційні дії, щоб дестабілізувати або спровокувати і польську сторону. Це показово», – підкреслив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...