"Це буде початком кінця України": Козак назвав умову вторгнення Росії і дорікнув Франції та Німеччині за "непоследовательность"

Заступник голови адміністрації Володимира Путіна Дмитро Козак вважає, що на сході України найімовірніше не будуть розв'язані бойові дії. Однак у тому випадку, якщо це станеться, це буде "початком кінця України". Козак також знову нагадав про бажання РФ "захищати Донбас".

Про це він заявив у четвер, 8 квітня, під час пресконференції. Козак також назвав дії української влади на Донбасі "PR-акцією", зазначають Патріоти України.

"Начало боевых действий в Донбассе будет началом конца Украины...Россия может встать на защиту жителей Донбасса, если будет вынуждена", – сказав Козак.

У Росії вважають, що конфлікт на Донбасі можна врегулювати протягом року у тому випадку, якщо сторони будуть виконувати домовленості. Водночас у Путіна відзначили, що в України є можливість визнати Мінські угоди недійсними, Києву "никто это не запрещает". Заступник глави адміністрації президента РФ також додав, що "нет смысла обсуждать смену минской площадки".

«Все зависит от того, какой масштаб будет пожара. Если там будет, как говорит наш президент, устроена Сребреница, видимо, вынуждены будем встать на защиту», — підкреслив Козак.

Повноважний представник Х*йла по Донбасу повідомив, що переговори в "нормандському форматі" відбудуться 19 квітня на рівні політрадників. Він також додав, що Німеччина і Франція нібито не зацікавлені у вирішенні конфлікту.

«Мы видим, что Германия и Франция в переговорном процессе занимают крайне непоследовательную позицию и прямой заинтересованности в урегулировании конфликта в той последовательности, которую они декларируют и приверженность которой они декларируют, я имею в виду, минским соглашениям, — ее нет», — сказав заступник голови адміністрації президента РФ.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 8 квітня президент України Володимир Зеленський вирушив із робочою поїздкою на Донбас через загострення на фронті. Водночас президент РФ Володимир Путін у телефонному режимі обговорив із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель ситуацію на сході України.


"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...