Це буде ключова угода: Арахамія назвав дві країни НАТО, які готові стати гарантами безпеки України

Туреччина та Німеччина готові надати Україні гарантії безпеки. Так, станом на 1 квітня уже двоє потужних країн-членів НАТО підтримали наші пропозиції. Про це у Telegram повідомив народний депутат, голова делегації України на переговорах з РФ Давид Арахамія, передають Патріоти України.

Зокрема, він привітав позицію президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та глави МЗС Німеччини Анналени Бербок щодо підтримки запропонованої Україною конценпції. Нагадаємо: раніше Арахамія озвучив список країн, які можуть стати гарантами безпеки нашої країни. Зокрема, Україна бачить такими держави-члени Ради Безпеки ООН та низку інших країн.

"Кого ми бачимо серед гарантів – це насамперед країни Радбезу ООН: і Великобританія, і КНР, і Російська Федерація також туди входить, але ми окремо по цьому говоритимемо, США, Франція, Туреччина, Німеччина, Канада, Італія, Польща, Ізраїль", – сказав він.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...