"Це буде конфлікт на аутсорсингу": Росія хоче розпалити ще одну війну на європейському континенті

Керівниця проекту Балканський оглядач Наталія Іщенко вважає, що Російській Федерації потрібна нова війна. Журналістка розповіла: ще один конфлікт може розпочатися на Балканах, передають Патріоти України.

«Проросійські погляди є дуже популярними в сербському суспільстві. Вони не є домінуючими, але точно не є зовсім маргінальними», — зазначила Іщенко.

У сусідніх з Сербією державах, за словами журналістки, уже заявляють про назрівання конфлікту: «Косівські албанці і боснійці, керівники і політики відверто кажуть про те, що Росія становить небезпеку, РФ готується запалити Балкани. <...> Прем'єр-міністр Косово спрогнозував ситуацію, що це буде конфлікт на аутсорсингу. Росія поручить Сербії займатися цією війною».

Саме Сербія, припускає Іщенко, може розв’язати війну, адже країна останні роки активно озброюється: «Сербія вже вийшла на перше місце в регіоні за кількістю і якістю озброєнь, випередивши країни НАТО, які поруч знаходяться, наприклад, Хорватію. Ця підготовка до чого? До оборони? Хто збирається нападати на Сербію? Ніхто в світі не заявляв претензії на сербську територію».

Другою причиною журналістка називає політичні сили, які виступають за напруженість ситуації в регіоні: «Поруч з Сербією знаходяться два „заморожені“ конфлікти — це Косово та Боснія і Герцеговина. Саме в цих регіонах Сербія активно підтримує найбільш радикальні сили».

Журналістка вважає, що шляхом конфлікту хочуть відновити «Сербський світ», у якому «немає ніякої Чорногорії і чорногорців»: «Це у них головна проблема, що чомусь чорногорці виявилися окремою країною і нацією. Вони проти цього активно борються. По-друге, вони хочуть поновити контроль над частиною Боснії. <...> Найбільш головне — повернути контроль над Косово, щоб Косово жодним чином не було самостійною державою».

Джерело: НВ

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...