"Це буде миротворчий акт у глобальному масштабі": Зеленський закликав банкірів до якнайшвидшої конфіскації фінансових активів Росії (відео)

Президент України Володимир Зеленський розповів про свою участь у зустрічі, присвяченій фінансовій підтримці України у Вашингтоні за участі представників ЄС, МВФ, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, передають Патріоти України.

«Тема — передусім відновлення. Відновлення нашої країни після бойових дій. Я подякував партнерам за те, що вони допомагають нам зберігати стійкість України, нашу фінансову стабільність. І закликав бути активнішими, щоб Україна могла бути активнішою у відбудові, у поверненні українцям нормального життя», — сказав президент у відеозверненні та додав: «Жодної руїни в Україні не буде. Це наша мета. І це буде цілком конкретний доказ повного програшу держави-терориста».

За його словами, всі російські активи, у тому числі й ті, що належать посадовцям та алігархам, мають піти на компенсацію збитків України та українців. «Російські активи повинні піти на відновлення після агресії. Війна повинна вийти найдорожчою саме для агресора», — підкреслив він.

Володимир Зеленський зазначив, що вже зараз потрібно працювати над конкретними механізмами направлення заморожених російських активів на компенсацію збитків та чітко заявити, що активи рф, у тому числі й Центрального банку, будуть конфісковані.

«Це буде саме миротворчий акт — в глобальному масштабі. Потенційні агресори повинні це бачити. Можуть бути різні формати рішень, але що швидші і дієвіші будуть рішення, то надійнішим і довготривалішим буде мир після цієї війни», — заявив Зеленський

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...