"Це буде полегшення для їхнього ВПК": Експерт озвучив загрози, якщо Іран передасть Росії балістичні ракети

Іран підписав угоду з Росією, яка передбачає постачання іранських балістичних ракет для війни в Україні. Й уже найближчим часом ця смертоносна зброя може з'явитись в армії РФ. А це означає, що до щоденних російських атак на українські міста й села додасться ще й іранська балістика, передають Патріоти України.

Про те, які наслідки можуть виникнути для України внаслідок цієї угоди та що стане цілями для цих ракет, розповів в інтерв'ю OBOZ.UA кандидат історичних наук, директор програми російських і білоруських студій аналітичного центру "Українська призма" Ярослав Чорногор.

"Наслідки в принципі прогнозовані – це посилення обстрілів Російською Федерацією території України. Нові цілі вони навряд чи будуть розширювати, вони й так бʼють по всьому, б'ють по житлових будинках, бʼють по лікарнях, бʼють по інфраструктурних об'єктах, б'ють по військових об'єктах. Будуть це продовжувати. Нічого нового порівняно з тим, що Росія використовувала іранські шахеди, дрони, які вони вже понад рік на нас відправляють. Просто в Росії з'являться не лише їхні ракети для обстрілу України, але й іранські. Це буде полегшення для їхнього ВПК", – вважає експерт.

Чорногор зазначив, що, найімовірніше, окупанти будуть спрямовувати всі іранські ракети на обстріли української інфраструктури, "щоб до зими нас максимально притиснути, особливо в енергетичній сфері".

На думку експерта, з боку західних країн на таку передачу озброєнь якоїсь відчутної реакції навряд чи можна чекати. Адже Іран уже десятиліттями перебуває під санкціями, накладеними західним світом.

"Усе, що можна, було вже накладено, звичайно, що буде там засудження, можливо, винесене питання на Раду Безпеки, але оскільки КНР і РФ там як постійні члени, то буде накладено чергове вето. Усне засудження – воно нічого не дає. Можливо, американці чи країни Західної Європи знайдуть якихось осіб чи окремі компанії, на які вони ще додаткові санкції накладуть. Але в принципі це малоефективні заходи", – зазначив аналітик.

За словами Чорногора, так буде продовжуватись, поки західний світ не зрозуміє, що з таким злом, як Російська Федерація, КНДР та Іран, треба боротися збройним шляхом – інших ефективних методів немає.

Завершено всі внутрішні формальності: Румунія подарувала Україні систему Patriot

четвер, 5 вересень 2024, 21:01

Румунія подарувала Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Це передбачала безпекова угода між Україною та Румунією. Відповідний закон представив президент Румунії Клаус Йоханніс, передають Патріоти України з посиланням на News.ro. . Сьогодні ...

"Це просто абсурд": В МЗС України відреагувала на намір МВФ відновити співпрацю з Росією

четвер, 5 вересень 2024, 20:54

Україна наполегливо закликає Міжнародний валютний фонд не відновлювати співпрацю з Російською Федерацією, яка розпочала і продовжує загарбницьку війну проти України. Про це йдеться у заяві МЗС України, передають Патріоти України. Зокрема, Україна занеп...