"Це буде поразка Заходу": Експерт сказав, чому партнери не дадуть Україні програти війну

Західні держави не допустять поразки України у війні з країною-агресоркою Росією, адже в такому разі це буде їхньою поразкою, передають Патріоти України.

Небезпека того, що Захід просто стоятиме осторонь і не допомагатиме, була з початку повномасштабної війни РФ проти України. Проте зараз західні партнери уже не відступатимуться і продовжать надавати українцям допомогу для захисту від агресора. Таку думку висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський в інтерв'ю Главреду.

"Проблема в тому, що поразка України в цій війні – це явна поразка Заходу. Якщо на початкових етапах вони ще могли відгородитися і сказати, що Україна сама по собі, ми можемо їй допомагати чи не допомагати, але зараз вони цього сказати не можуть, оскільки вже втягнулися в цю війну. Поразки Заходу вони допустити не можуть, як би їм не хотілося", – сказав Сунгуровський.

Які б не звучали заклики "корисних ідіотів" на Заході, в США і європейських країнах, інтереси цих країн вище заяв, каже експерт. Він висловив сподівання, що допомога Україні в цій війні, яку надають західні партнери, не буде знижена.

"Політиків і військових на Заході вистачає – на кожному Рамштайні ми на власні очі бачимо, що пакети допомоги зростають. Це відбувається в тому числі за рахунок оборонних потенціалів країн, які надають нам допомогу і розуміють, що виграш у війні – це виграш в Україні. Тому вони прекрасно розуміють, куди краще вкладати ці кошти", – підсумував Сунгуровський.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...