Це буде потужний "удар": У Сенаті США розглядають можливість санкцій проти Росії за кібератаки на Україну

Американські сенатори розглядають можливість запровадження санкцій проти Росії за кібератаки на Україну, а також можливість додаткової допомоги Києву у сфері кібербезпеки. Про це пише Politico, передають Патріоти України.

Санкції за кібератаки є одним із питань, що розглядаються, заявив голова комітету сенату з міжнародних відносин Боб Менендес. За його словами, законодавці також розглядають можливість запровадження санкцій за хакерські операції, які РФ зробила проти України.

ЗМІ зазначають, що поки що неясно, наскільки серйозною має бути кібератака, щоб за нею були санкції. Законодавці також наполягають на тому, щоб збільшити обсяг допомоги Україні для запобігання кібератакам та можливості відреагувати на них.

Член Сенату з міжнародних відносин республіканець Роб Портман заявив, що він працює з сенатором-демократом Крісом Мерфі, щоб включити мільйони фінансування для кібердопомоги Україні у ширшу угоду про санкції. Менендес підтвердив, що кібердопомога також розглядається.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...