"Це буде рішення України": У Пентагоні прокоментували можливе використання ЗСУ далекобійних ракет для звільнення Криму

Україна самостійно може вирішувати, як використовувати надану зброю для вигнання російських окупантів зі своїх територій. Про це під час пресконференції заявив представник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер, передають Патріоти України.

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки наголосили, що боєприпаси дозволять українцям вражати ворожі об'єкти на більшій відстані у рамках проведення нових операцій з оборони та деокупації суверенної території.

У ході сесії запитань один з журналістів поцікавився у спікера, чи дозволено Україні використовувати далекобійні ракети GLSDB, що передаються, для завдання ударів по об'єктах окупантів у Криму.

Райдер відповів ухильно, але його відповідь не містила натяків на існування такої заборони. "Що стосується українських планів щодо операцій, то очевидно, що це їхнє рішення. Вони головні в цьому. Тому я не збираюся говорити чи спекулювати про можливі майбутні операції. Але знову ж таки, ми працювали з ними, щоб забезпечити можливості, які дозволять їм бути ефективними на полі бою", - зазначив він.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...