"Це буде важка битва": Боєць ЗСУ відповів, чи погіршить ситуацію на фронті нова хвиля мобілізації в Росії

Нова хвиля мобілізації в країні-агресорці Росії не нескінченна, а усі розмови росіян щодо збільшення російської армії до півтора мільйона осіб - це лише балачки. Про це в інтерв'ю "Главреду" розповів військовослужбовець ЗСУ, лідер організації С14 Євген Карась, передають Патріоти України.

"У цілому динаміка для нас позитивна. Бо незважаючи на те, що про це говорять наші поважні люди, самі росіяни-реалісти (кожен у армії РФ, хто розповідає погані новини саме реаліст) реагують на західне озброєння для України уже не зі стриманим песимізмом. Бо вони розуміють, що їхні справи усе гірше – у РФ розконсервовують радянський мотлох, є величезні проблеми з боєприпасами, а Україні Байден пообіцяв мільйонами снаряди 155 калібру, танки у значній кількості", - розповів Карась.

Військовослужбовець ЗСУ підкреслив, що є ще частина новин, які нас ще чекатимуть взимку і навесні, по яких зараз тривають обговорення останніх "галочок" домовленостей.

"Тому я не думаю, що ЗСУ за такої масовості можна буде здивувати 400 тисячами мобілізованих. Це буде важка битва, але розгром такого угруповання точно призведе до хаосу усередині Росії. У них зараз обстановка дуже накипає – ми бачимо і придворні розборки, і зняття табу щодо критики Путіна, і відгуки про російський Генштаб. Усе це – дуже серйозні дзвіночки, тому що у тоталітарній державі дуже висока залежність від "пахана" та буремних настроїв. Бо усередині Росії недемократичний процес конкуренції – багато хто там Путіна з радістю подушив, щоб виграти час і пересісти на потоки. У Росії ніхто не задоволений тим, що відбувається. Тому ЗСУ у цілому будуть готові до будь-якого розвитку ситуації, крім якихось екстраординарних. Те, що не прийде якесь обладнання, ми виключаємо, бо це стратегічний процес", - зауважив він.

Ба більше, Карась підкреслив, що по багатьох наших підрозділах він бачить підготовку фундаментальних процесів. Нові розробки (у тому числі українські), модернізація радянського обладнання, засобів ураження, розвідки. За його словами, якщо це триватиме у такій перспективі, як зараз, і росіяни відтягнуть свій наступ, наприклад, на квітень, це буде зовсім інша історія.

"Я бачу, що всередині України, і в ЗСУ, і в бізнесі прокинулося багато креативних людей, які роблять усе для того, аби ми були набагато ефективнішими. Попри те, що у ЗСУ є радянський шлейф, нові процеси та явища, які виникають, дозволять мати перевагу над противником на полі бою, незалежно від його кількості. На щастя, поки що росіяни дуже тут від нас відстають.

Головне, щоб так було і надалі. Якщо так буде, то я повністю вірю у прогнози, які ми бачили – вони, можливо, і не надто позитивні, але я дозволю повірити у те, що весна (хоч лютий і березень будуть важкими, але війну не можна оцінювати у періоди тижня-двох, треба брати хоча б піврічний діапазон), зокрема, результати перемелювання противника і просування у напрямку перемоги, ми побачимо до травня. Поки що я ставив би нам тверду четвірку за пʼятибальною шкалою", - зазначив Карась.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...