"Це буде жорстока боротьба": Україна пішла у серйозний наступ на півдні, операція набирає обертів, - Bloomberg

Збройні сили України почали серйозний наступ на півдні країни. Операція проти окупантів набирає обертів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на неназваного чиновника. Однак, на думку видання, президент Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію, передають Патріоти України.

"Слава всім, хто захищає Україну! До речі, наші хлопці на передовій сьогодні показали дуже хороші результати. Молодці! Подробиці згодом", - заявив український лідер у вечірньому зверненні у середу, 26 липня, не уточнюючи про що саме йдеться.

Російські чиновники також стверджують про значні дії з боку України. Аналітики ISW додали, що "українські війська розпочали значну механізовану контрнаступальну операцію" на заході Запоріжжя та "здається, прорвали окремі заздалегідь підготовлені російські оборонні позиції". Однак російські джерела озвучили дуже різні твердження щодо масштабу як атаки, так і пов’язаних з нею українських втрат.

Водночас представник посольства України, який побажав залишитися невідомим, застеріг від розгляду будь-якої частини контрнаступу як вирішальної битви. Він описав війну як довгу серію операцій у різних місцях уздовж лінії фронту.

"Ми весь час говорили, що це буде жорстка боротьба, це буде довга боротьба, і в ній будуть виклики, успіхи та невдачі. країна добре підготовлена і добре навчена, щоб досягти успіху... Вони намагаються пройти через мінні поля та інші перешкоди, але вони все ще мають велику бойову міць", — заявив міністр оборони США Ллойд Остін журналістам у четвер на прес-конференції в Папуа-Новій Гвінеї .

За словам держсекретаря США Ентоні Блінкена, "зараз стоїть питання про те, чи розгортають українці деякі з підрозділів, які вони стримували, і переводять усіх у контрнаступ. І я справді направляю вас до нашого Міністерства оборони та інших експертів щодо того, що саме відбувається на місці".

Речник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі відкинув ймовірність того, що наступ ЗСУ застопорився. "Вони вже визнали, що вони не рухаються так далеко чи так швидко, як хотілося б. Тим не менш, вони рухаються. Це не безвихідь. Вони не просто заморожені. Українці рухаються", - пояснив він.

Підрив "Північних потоків": Маша Лаврова пригрозила зверненням до суду ООН відразу кільком країнам

субота, 28 вересень 2024, 16:04

Росія оголосила досудові претензії Німеччині, Данії, Швеції та Швейцарії через їхню нібито "незацікавленість" у проведенні розслідування підриву "Північних потоків" та заявила про намір звернутися до Міжнародного суду ООН. Про це заявила речниця мініст...

Українська розвідка "подбала" про злочинця: У Підмосков'ї ліквідували полковника, який займався підготовкою операторів дронів

субота, 28 вересень 2024, 15:42

У Московській області РФ ліквідували полковника російської окупаційної армії Олексія Коломєйцева, який займався підготовкою операторів дронів для завдання ударів по українських містах. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністер...