"Це була відверта і пряма розмова": Блінкен вперше з початку вторгнення поговорив з Лавровим

Очільник Держдепартаменту США пообіцяв росії нові санкції за нові злочини

Державний секретар США Ентоні Блінкен вирішив висловити Сєргєю Лаврову усе, що думає про Росію цивілізований світ. Це перший дзвінок Блінкена Лаврову після 24 лютого, повідомляють Патріоти України із посиланням на американські ЗМІ.

Про що Блінкен попередив Лаврова

Як розповів Ентоні Блінкен, з Лавровим він обговорив одразу кілька питань. "Це була відверта і пряма розмова", – заявив дипломат.

Спочатку Блінкен запропонував Кремлю нові умови обміну Пола Уілана та Брітні Ґрінер. Чоловіка кинули за грати за звинуваченням у шпіонажі, а баскетболістку Брітні Ґрінер затримали в аеропорту за електронну сигарету з олією, яка містила екстракт коноплі.

Також державний секретар США повідомив лаврову, що очікує реалізації домовленості щодо експорту українського зерна Чорним морем.

Не забув він і про гучні заяви Лаврова щодо "географічних завдань" та анексій українських територій.

"Я дав зрозуміти лаврову, що ці плани ніколи не будуть визнані світовою спільнотою. Світ ніколи не визнає анексії. Ми накладемо додаткові значні санкції на Росію, якщо вона реалізує ці плани", – додав Блінкен.

Ситуація складна: Україні доведеться тимчасово відходити на деяких ділянках фронту, - майор запасу

субота, 27 квітень 2024, 9:23

Цілком можливо, що на деяких ділянках фронту Україні доведеться тимчасово відступати. Таку думку в ефірі телеканалу "Київ24" висловив майор запасу, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, передають Патріоти України. "Чи зможемо ми повернут...

"Індикатори дуже зрозумілі": Чалий спрогнозував, скільки часу є в України, щоб виграти війну у Росії

субота, 27 квітень 2024, 9:05

Затримавши більш ніж на пів року рішення про виділення Україні військової допомоги, американські союзники дали Росії значний карт-бланш для організації наступу. Зараз Україна знаходиться у "дуже непростій" обороні і має не так багато часу для того, щоб...