"Це було абсурдним": Шольц розповів, як Путін переконував його, що Україна нібито "є частиною Росії"

Зараз нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін перед початком повномасштабного вторгнення в Україну говорив, що Україна нібито є частиною Росії. Про переговори з Путіним у лютому 2022 року "за тим довгим столом, який усі пам'ятають", німецький канцлер розповів на заході у межах Фестивалю демократії, передають Патріоти України.

За словами Шольца, Путін під час чотиригодинної зустрічі продемонстрував свої імперські уявлення, що кордони "можна змінювати за допомогою сили" без огляду на право. Зокрема, він намагався довести, "що Україна і Білорусь є частинами Росії".

Шольц зазначив, що Олександр Лукашенко, який вважає себе президентом Білорусі, усвідомлює це і не має ілюзій. Серед інших причин для початку повномасштабної війни Путін назвав тоді те, що Україна йде в НАТО. Шольц підкреслив, що відкрито сказав Путіну, що "про це не йдеться, принаймні, ще років 30".

Крім того, Путін розповідав про нібито "нацистський режим" в Україні, додав канцлер. "Говорити про це, коли президентом є єврей... Варто собі уявити, наскільки це абсурдне, ганебне пояснення для обґрунтування війни", – зазначив Шольц.

Він заявив, що Німеччина, допомагаючи озброєнням, "надає Україні можливість захищатися". "Максимальна підтримка, щоб цей імперіалістичний напад на сусідню державу не завершився успіхом. Але водночас ми дбаємо про те, щоб не дійшло до війни між Росією і НАТО", – наголосив німецький канцлер.

Джерело: Укрінформ

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...