"Це було абсурдним": Шольц розповів, як Путін переконував його, що Україна нібито "є частиною Росії"

Зараз нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін перед початком повномасштабного вторгнення в Україну говорив, що Україна нібито є частиною Росії. Про переговори з Путіним у лютому 2022 року "за тим довгим столом, який усі пам'ятають", німецький канцлер розповів на заході у межах Фестивалю демократії, передають Патріоти України.

За словами Шольца, Путін під час чотиригодинної зустрічі продемонстрував свої імперські уявлення, що кордони "можна змінювати за допомогою сили" без огляду на право. Зокрема, він намагався довести, "що Україна і Білорусь є частинами Росії".

Шольц зазначив, що Олександр Лукашенко, який вважає себе президентом Білорусі, усвідомлює це і не має ілюзій. Серед інших причин для початку повномасштабної війни Путін назвав тоді те, що Україна йде в НАТО. Шольц підкреслив, що відкрито сказав Путіну, що "про це не йдеться, принаймні, ще років 30".

Крім того, Путін розповідав про нібито "нацистський режим" в Україні, додав канцлер. "Говорити про це, коли президентом є єврей... Варто собі уявити, наскільки це абсурдне, ганебне пояснення для обґрунтування війни", – зазначив Шольц.

Він заявив, що Німеччина, допомагаючи озброєнням, "надає Україні можливість захищатися". "Максимальна підтримка, щоб цей імперіалістичний напад на сусідню державу не завершився успіхом. Але водночас ми дбаємо про те, щоб не дійшло до війни між Росією і НАТО", – наголосив німецький канцлер.

Джерело: Укрінформ

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...