"Це було б незаконно": Пам'ятник Леніну в Суджі не знесли (фото)

У п'ятницю, 16 серпня, у мережі почала ширитися інформація про знесення пам'ятника Леніну у російському місті Суджа, яке наразі контролюють українські військові, однак це рішення скасували, аби не порушувати норми міжнародного гуманітарного права. Про це повідомляє BBC Україна, передають Патріоти України.

Як зазначили у виданні, інформацію про знесення пам'ятника Леніну у Суджі оприлюднили низка медіа, а також радниця керівника офісу президента Дарія Зарівна і Мінкульт. Однак згодом повідомлення були видалені. "BBC вдалося перевірити цю інформацію. Наше джерело у Суджі надіслало відео, відзняте пообіді 17 серпня, на якому видно: пам'ятник - на місці, хоч і дещо дірявий через бойові дії", - йдеться у повідомленні.

За словами члена комітету з національної безпеки та оборони Федора Веніславського, якби пам'ятник знесли українці, це було б незаконно. "Я думаю, після створення військової комендатури, комендант і його підлеглі будуть слідкувати за тим, щоб пам'ятники культури будь-які, як би вони нам подобалися чи не подобалися, не зносилися, не порушувалися норми гуманітарного права. Це може бути розцінено як порушення норм Міжнародного гуманітарного права", - зазначив він.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...