"Це було на третій день, як ми туди зайшли": Боєць Третьої ОШБр розповів, як важкопораненим штурмував переправу під Авдіївкою

Командир одного з відділень 3-ї штурмової бригади Сергій Тягій, який брав участь у боях під Авдіївкою, дістав там контузію і поранення в плече. Проте стікаючи кров'ю, штурмував переправу, яку щільно обстрілювати окупанти. Про це Сергій Тягій розповів в інтерв'ю "Суспільному Чернівці", передають Патріоти України.

Боєць зазнав поранення 15 березня.

"Це було на третій день, як ми туди зайшли і тримали оборону", – розповів він.

Штурмовик також порівняв інтенсивність тих боїв з тим, що зараз відбувається на Покровському та Торецькому напрямках.

"Нас штурмували щодня – просто закидали нас великою кількістю особового складу, як це зараз відбувається на Покровському й Торецькому напрямках. Проти піхоти ми можемо воювати, але проти артилерії та дронів безсилі. Єдине, що можемо – коригувати свою артилерію по їхній", – зазначив він.

До сектора, який контролював військовий, прилетів протитанковий снаряд. Через це боєць зазнав уламкового поранення лівого боку тіла. Більшість з уламків досі залишаються в черепі, плечі, ребрах і руці.

"Мав перелом лопатки та оглухнув тоді на одне вухо. Коли отримав поранення, то це було декілька сотень секунди, але для мене ніби декілька хвилин: прильот – і в очах потемніло, наче світло вимкнули. Потім було відчуття, що не можна ще помирати. Потрібно щось робити, щоб вижити", – каже Сергій Тягій.

Сергій зауважив, що тоді не міг оцінити обставини, адже було відчуття, що він непритомніє, проте йому все ж вдалося піти на точку евакуації та повідомити, що дістав поранення в плече.

"В цей час хлопці тримали оборону, а я підказував новенькому, як накладати бинт, щоб я не стік кров'ю. Потім я пішов штурмувати переправу, яку повністю обстрілювали, що саме підходили резерви нас заміняти. І тоді був щільний артобстріл. Не знаю, як я тоді взагалі перейшов туди, бо можна сказати, перебіг просто. Я мав контузію і взагалі не усвідомлював, що відбувається. Просто пам'ятаю, звідки я заходив і де орієнтовно були позиції", – розповів Сергій Тягій.

"Старіючий російський лідер ставав дедалі більш відлюдькуватим": Курська операція серйозно вдарила по Путіну, він відчайдушно шукає визнання, - The Times

п’ятниця, 23 серпень 2024, 6:00

Як пише The Times, є одна вірна ознака того, що російський диктатор Володимир Путін відчайдушно шукає визнання: він "спонтанно" виходить назустріч натовпу прихильників. Саме це сталося 20 серпня під час першої поїздки російського лідера за межі Москви ...

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...