"Це було рішення Путіна": Депутат Бундестагу - про операцію ЗСУ на Курщині

Зробити територію Російської Федерації – територією війни – було рішенням Володимира Путіна у момент вторгнення на територію України. Таку думку висловив Робін Вагенер, депутат Бундестагу від Союзу «90/Зелені», який входить в урядову більшість у нинішньому складі парламенту, передають Патріоти України.

«Це було рішення Володимира Путіна зробити Росію територією цієї війни. Коли він розпочав цю війну, це було тільки його рішення. Він міг припинити війну, вивести свої війська з України й таким чином зупинити війну. Я не бачу зацікавленості України в довгостроковій окупації будь-якої частини Росії, тому мова навіть не про це», – пояснив депутат.

Вагенер зазначив, що коли коментував операцію ЗСУ на Курщині для німецьких ЗМІ, то підкреслив, що з погляду міжнародного права, це легітимна операція. Також на його думку, ефективність операції в Курській області – це більше військове питання, а не політичне. Однак політик підкреслює, що це «безсумнівно легітимна стратегія».

Джерело: Главком

Росія почала розробляти дрон, яким замінить "Орлани": Ось що відомо про новий безпілотник

середа, 2 жовтень 2024, 23:25

Російська Федерація розпочала розробляти нове покоління дронів "Орлан". Цим займається Спеціальний технологічний центр. Про це заявив генеральний конструктор СТЦ Роман Іванов російському агентству ТАСС, передають Патріоти України. За його словами, СТЦ ...

Росія могла підготуватися до масштабних ударів по Україні: Експерт оцінив загрози

середа, 2 жовтень 2024, 22:55

Російські окупанти не припиняють атакувати мирні міста України за допомогою різного озброєння. Йдеться, зокрема, і про дрони-камікадзе іранського походження Shahed. Українцям варто підготуватися до різних сценаріїв. Про це в ефірі Radio NV заявив засно...