Це було сказано невипадково: Експерт пояснив заяву Лукашенка про можливий вступ у війну і оцінив загрозу

Заява самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що його армія долучиться до російської війни в разі прямого нападу на Білорусь, пролунала для Путіна. Мовляв, "я зробив публічну заяву і відмовляюся від намірів брати участь у війні". Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua озвучив політичний експерт Максим Джигун, передають Патріоти України.

"Я вважаю, що ця фраза була сказана невипадково. Вона прозвучала напередодні візиту Лукашенка до Росії. Це такий дипломатичний жест до Путіна про те, що "як би ти мене не вмовляв вкотре долучитися, публічну заяву я вже зробив і відмовився від цих намірів". Тобто це перестраховка з боку Лукашенка для того, щоб у Путіна було менше бажань якось переламувати Лукашенка через коліно і змушувати його вступати у війну. Тому це не більше, аніж застереження з боку самопроголошеного президента Білорусі про те, що він в цьому участі брати не буде", - зауважив він.

Джигун вважає, що Путін використовує Білорусь як фактор шантажу для України. Він чудово розуміє, що загроза наступу на Україну з півночі - це дестабілізувальний фактор. Українська влада, оцінюючи ризики, повинна тримати військових на північному кордоні, не даючи повноцінно перейти в наступ.

"Але глибоко розуміючи це, Путін все ж таки хоче використовувати Білорусь як фактор шантажу для України. Тому що, будемо відвертими, глобально не спадає напруга з приводу можливого наступу з північно-західних регіонів України на наші території. Це тримає в напрузі суспільство, це розосереджує наші зусилля на інших фронтах, вимагає, звісно ж, певних фінансових витрат для того, щоб окопуватися, аби ставити ешелони оборони. Це для нас є дестабілізувальним фактором. Путін це прекрасно розуміє і в такий спосіб просто відтягує свою поразку на інших фронтах, не даючи повноцінно перейти в наступ українським військовим з більшими ресурсами і з більшими силами", - додав він.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...