"Це було три роки тому": Байдену нагадали, що він обіцяв Росії "руйнівні наслідки" в разі смерті Навального у в'язниці

Сполучені Штати Америки розглядають кілька варіантів реагування на смерть російського опозиціонера Олексія Навального в тюрмі. Про це президент США Джо Байден сказав під час виступу перед журналістам 16 лютого, його цитує Білий дім, передають Патріоти України.

Під час виступу американського президента журналісти нагадали йому, як після зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним у червні 2021 року він заявив, що смерть Навального матиме "руйнівні наслідки" для Росії, й запитали, із якими наслідками тепер зіткнеться РФ.

"Це було три роки тому. За цей час вони зіткнулися з величезною кількістю наслідків", – відповів він, зазначивши, що РФ уже втратила загиблими або пораненими понад 350 тис. російських солдатів.

"Вони опинилися в ситуації, коли на них накладено величезні санкції в усіх сферах. І ми розмірковуємо над тим, що ще можна було б зробити. Але те, про що ми говорили на той час, не було жодних дій проти Росії. І подивіться на все, що сталося відтоді", – додав він.

На уточнювальне запитання щодо ймовірних майбутніх наслідків Байден зазначив: "Ми розглядаємо цілу низку варіантів. Це все, що я зараз скажу".

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...