"Це було жалюгідно": Глава МЗС Естонії назвала головні помилки Борреля під час візиту до Росії

Ева-Марія Лійметс. Фото: ЕРА.

Міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс розкритикувала верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля за його візит до Росії. Про це повідомляє Delfi.ee, передають Патріоти України.

За її словами, обставини зустрічі Жозепа Борреля і глави російського МЗС Сергія Лаврова гідні жалю. "Я ще до візиту сказала, що однією з попередніх умов цієї зустрічі повинна була бути можливість зустрітися з Олексієм Навальним. На жаль, Навальний, як і раніше, перебуває у в'язниці і його вже звинувачують у нових "злочинах". Щонайменше, можна було спробувати зустрітися з дружиною Олексія Навального, або з ким-небудь з представників Фонду боротьби з корупцією", - сказала Лійметс.

Вона зазначила, що Боррель мав дати Росії чіткий сигнал про те, що країни ЄС, в тому числі Естонія, вимагали запровадження санкцій за систематичне і масштабне порушення прав людини в РФ. Крім того, слід було б чітко засудити російську агресію на Донбасі, анексію Криму і "торпедування" Мінських угод з боку РФ.

"На жаль, і цього не сталося. Вкрай прикро, що саме під час візиту високопоставленого представника в Москву в Росії дипломати трьох країн ЄС були безпідставно оголошені персонами нон грата. Цим Росія дала черговий сигнал, що її не цікавить співпраця і діалог по суті", - сказала Лійметс. Вона додала, що також викликає питання, чому Боррель привітав Росію з вакциною "Спутник V" і піддав критиці США.

Покласти край мародерству армії: НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:05

Національний банк України (НБУ) заборонив банкам і небанківським фінансовим установам приймати в заставу за кредитами фізичних осіб дрони, тепловізори та інші подібні товари подвійного використання. Про це повідомляє пресслужба регулятора. Відповідні з...

Запеклі бої на Донбасі: ЗСУ вибивають росіян з Красногорівки

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:50

Російські штурмові групи проникли на територію вогнетривкого заводу у місті Красногорівка Донецької області. Підрозділи ЗСУ вибивають їх звідти. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця підполковник Назар Волошин ...