"Це було зроблено не просто так". Чому Генштаб спростував свою ж заяву про вихід окупантів з Нової Каховки, - Левін

23 березня поширилася інформація про нібито звільнення Нової Каховки, згідно з повідомленням про вихід звідти окупантів у зведенні Генштабу. Проте командування ЗСУ швидко спростувало таке трактування. Військовий аналітик, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін в ефірі Radio NV припустив, чому так могло статися, передають Патріоти України.

"Війна – це туман війни. У нас є дуже багато [факторів], які ми не знаємо, не завжди розуміємо. Можуть бути помилки – помиляються всі. Можуть бути спеціальні інформаційні вкиди. Можуть бути багаторівневі операції, коли ви робите вкид, а насправді це не вкид", - зазначив він.

Також він вважає, що це могло бути «промацування». "Ви хочете знати, як відреагує ворог. Наприклад, ви спостерігаєте за певними каналами. Я зараз говорю не про Youtube, Telegram, Facebook чи якісь закриті чати, а саме канали зв'язку. Ви спостерігаєте, як вони реагують на таку інформацію у проміжках часу – годину, дві години. І збираєте інформацію", - підкреслив експерт.

Військовий аналітик переконаний, що немає підстав не довіряти Генштабу: "Не треба гадати. Головне, що Генштаб потім це спростував. Потрібно довіряти Генштабу. Якщо він щось спочатку заявив, а потім спростував, то це було зроблено не просто так".

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...