"Це був єдиний вихід": У Міноборони прокоментували евакуацію українських захисників з Маріуполя

Питання номер один сьогодні - порятунок наших бійців з Маріуполя. Операція буде проводитися до тих пір, поки українські військові не повернуться на підконтрольну Україні територію. Про це під час пресконференції у "Медіацентрі Україна" повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передають Патріоти України.

За її словами, з Маріуполя 16 травня евакуювали 53 важкопоранених бійців, а також 211 осіб, які перебувають у задовільному стані.

“Військова деблокада в цій ситуації неможлива. Іншої формули порятунку, ніж та формула, яка використовується зараз, не може бути. Це був єдиний вихід. Ми ще раз мусимо згадати, що оборонці Маріуполя: це Нацгвардія, Нацполіція, Прикордонники, Збройні сили України — зокрема 36 бригада морської піхоти тероборони Маріуполя. Вони своє бойове завдання повністю виконали”, — наголосила Ганна Маляр.

Вона також додала, що завдяки обороні, яку здійснювали наші військові, не було допущено перекидання противником угрупувань — близько 20 тисяч особового складу армії РФ.

“Таким чином противнику не вдалося швидко захопити Запоріжжя, противнику не вдалося створити умови для оточення Об'єднаних сил. Головне — що оборона Маріуполя дала нам критично важливий час для створення оборонних рубежів, формування резерву та інших дій воєнної операції. Операція з порятунку бійців триває. Ця тема надзвичайно чутлива. Це означає, що ми не можемо поширювати деталі, оскільки будь яка інформація може зашкодити цьому процесу”, — підкреслила Ганна Маляр.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...