"Це був шок": У ЗСУ розповіли про "незвичність" першого масового штурму Авдіївки

Герой України, сержант 110-ї окремої механізованої бригади Ігор Тимощук заявив, що масові штурми Збройних сил Російської Федерації розпочалися на Авдіївку Донецької області 10 жовтня. Про це він повідомив в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Це був для мене, якщо чесно, шок. Це бук шок, не через те, що вони просто почалися, а почалися з якою масою. О четвертій ранку нас підняли", — сказав Ігор Тимощук.

З його слів, ворог розпочав перший штурм в бік Авдіївського терикона. Українських військових "привела в шок" кількість російської техніки та особового складу. Він зазначив, що бійці були готові до того, що окупанти підуть у наступ, проте не було готовності до того, що саме таку кількість особового складу та техніки використає ворог.

Ігор Тимощук наголосив, що російські військові почали наступати на Авдіївку з трьох сторін, тоді як завданням українців було недопуск ворога до терикона. Українські військові під час першого штурму впоралися з цим — відбили, завели людей для посилення позицій. Артилерія, що перебувала по лівому та правому краю зупинила перший штурм.

"Ми втримали Авдіївку, ми і далі її втримуємо. І скажу чесно, було не те, що дивно, як через вісім днів він знову повторився. Знову ж таки, ми з силами такими самими. А вони по своїх трупах просто проходили", — розповів Тимощук.

ЗС РФ контролюють терикон: що змінилося на фронті

Сержант зауважив, що наразі Авдіївський терикон перебуває під контролем ЗС РФ. У зв'язку з цим змінилася логістика, точність завезення та підвезення боєкомплекту, особового складу, який заходить на заміну хлопців на позиціях вночі. Крім цього, він повідомив, що в Авдіївці ночі холодні, якщо рані можна було п'ять днів відстояти на позиціях, то наразі це проблематично.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...