"Це часткова перемога Росії": Британський військовий експерт розповів, що означає втрата Лисичанська для України

Екскерівник Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень Майкл Кларк прокоментував захоплення російськими військами Лисичанська, що дозволило Путіну взяти під повний контроль усю Луганську область України, передають Патріоти України.

На думку Кларка, попри те, що наші захисники мали досить укріплені позиції, росіяни змогли успішно маневрувати й діяти так, як не діяли досі з початку активної фази війни. Про це повідомляє Sky News.

Військовий аналітик назвав це втратою, водночас грамотний тактичний відступ дозволив ЗСУ зберегти особовий склад. На думку Кларка, українські військові, ймовірно, відійшли до Слов'янська та Краматорська — наступних опорних пунктів, які, ймовірно, намагатимуться захопити росіяни.

Луганська область — найменша з двох частин Донбасу, зараз росіяни контролюють половину Донецької області, проте вся область не буде під їхнім контролем без Слов'янська та Краматорська, що стане для них серйозним випробуванням. "Це часткова перемога Росії, найбільша виграна битва, починаючи з 25 березня, коли оголошено про наступ на Донбас", — пояснив Кларк.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...