"Це чиїсь хворі амбіції": Резніков прокоментував корупційний скандал у Міноборони

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував корупційний скандал щодо закупівлі курток для військових за завищеною в декілька разів ціною, а також виступив проти декларування для військових у воєнний час у тому вигляді, як це пропонується. Про це йдеться у колонці Резнікова на "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

"Виступаю категорично проти декларування для військових у воєнний час у тому вигляді, як це пропонується. Це просто небезпечно і немає стосунку до боротьби з корупцією. Це чиїсь хворі амбіції", – написав голова Міноборони.

За словами Резнікова, історія з вигаданим перетворенням зимових курток на літні має для усіх стати уроком.

"Якщо ти під час війни неперевірені чи хибні факти виливаєш у публічний простір – то "корупціонером" стаєш уже ти сам, адже корупція – це псування, спотворення. Особливо під час війни це небезпечно, тому що корупція – зброя Росії, і кожним медійним вкидом вона вміло користується, навіть і особливо, якщо це неправда", – додав Резніков.

Він також закликав журналістів не "ставати інструментом в руках ворога". "Ви можете направити запит нам та отримати позицію МОУ. Ви можете з нею не погодитись, але це право на відповідь однієї зі згадуваних у матеріалі сторін та елементарні стандарти щодо обʼєктивності журналістського матеріалу", – написав очільник міністерства.

За його словами, про підозрілі факти завжди можна повідомити до Громадської антикорупційної ради. Ці факти будуть ретельно перевірені антикоррадою і надані висновки: чи є підстави для "зради" чи їх немає. А розслідувачі уникнуть незручного положення в майбутньому.

"Боротьба не має бути самоціллю. Треба бачити мету – заради чого? Якщо заради спільної перемоги над російським окупантом – ми союзники", – додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...