"Це для нього навіть не червона, а рожева лінія": Експерт назвав ключовий напрямок фронту для Путіна і оцінив події на Курщині

Директор військових програм Центру Разумкова, військовий експерт Микола Сунгуровський вважає, що кремлівський диктатор Володимир Путін не збирається відступати від Покровська. Водночас, відведення наших сил із Курщини був би політично помилковим, передають Патріоти України.

Про це він сказав в інтерв'ю OBOZ.UA. Сунгуровський зазначив, що робити точні прогнози без знання цілей Генерального штабу важко, оскільки є тактичні та стратегічні заходи, які залишаються прихованими.

"Якщо б їх було легко розпізнати, це б полегшило завдання для російської розвідки. Отже, прогнози я б робити не став. Але можу сказати, що якщо зараз вдатися до відведення наших сил із Курської області, це було б не дуже виправдано саме з політичної позиції", – сказав він.

За словами експерта, одна з основних цілей ЗСУ у цьому регіоні – зайняти територію ворога та запобігти тиску на Україну з боку Росії щодо переговорів. Україна намагається забезпечити, щоб будь-які переговори не стосувалися обміну територіями, а були спрямовані на відновлення принципу недоторканності кордонів.

Щодо військової стратегії, Сунгуровський зазначив, що українські війська можуть утримувати свої позиції в Курщині, оскільки Путін не перекидає значні резерви з інших напрямків. Головним ударним напрямком для Росії залишається Покровськ.

"Він (Путін, – ред.) буде тиснути до кінця. Це для нього навіть не червона, а рожева лінія. Бо програш на цьому напрямку може вдарити по його престижу. Отже, це і військова, і політична мета", – пояснив він.

Прямував до Києва через Львів: Прем’єр Ірландії ледь не потрапив під російський обстріл

середа, 4 вересень 2024, 19:54

У ніч проти 4 вересня Росія завдала ракетного удару по Львову. Лише за кілька годин до атаки прем'єр-міністр Ірландії проїжджав Львів на шляху до Києва, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Про це ірландський політик розповів під ...

Готують "загадкову споруду"? Плетенчук розповів, як РФ намагається захистити Кримський міст

середа, 4 вересень 2024, 18:38

Російські окупанти завозять до Кримського мосту колосальну кількість систем протиповітряної оборони (ППО). А також будують якусь незрозумілу морську споруду, передають Патріоти України. Про це розповів речник Військово-морських сил (ВМС) Збройних сил У...