"Це добре для економіки": Ткаченко заявив, що не проти зйомок російськомовних серіалів в Україні

Міністр культури впевнений, що немає нічого поганого в тому, щоб продавати українські фільми росіянам.

Олександр Ткаченко. Фото: Главком.

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, який раніше не виключав співпрацю українських продюсерів з Росією, вважає, що виробництво в Україні російськомовних серіалів йде «на благо як індустрії, так і економіки». Про це він заявив, коментуючи заяву продюсера серіалів і фільмів телеканалу «1 + 1» Олени Єремєєвої про те, що мелодрами українською мовою знімати невигідно, а комедії - навпаки, повідомляють Патріоти України.

«Говорила вона, скоріше, про комерційну складову серіалів, які виробляються на українській мові. Якщо це україномовні комедії, то вони, в першу чергу, реалізуються в Україні», - зазначив Ткаченко, який додав, що виробництво великої кількості серіалів - це «питання економіки для каналів». За його словами, Держагентство України з питань кіно «практично ні копійки не вклало» в виробництво україномовних серіалів.
«До російській мові долучається економіка, пов'язана з можливостями продажу цих серіалів Росії. Тому і відбувається такий дискурс про те, що російської мови занадто багато в українському телеефірі», - додав міністр. При цьому, за його словами, якщо продукт виробляється в Україні, українськими авторами, українським режисерами, українськими акторами і навіть російською мовою, то це йде на благо як індустрії, так і економіки.
Джерело: Громадське.ua

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...