Це дорого коштувало усім: Ахметов заявив, що його похід у політику з Януковичем був помилкою

Найбагатший бізнесмен України Рінат Ахметов жалкує про похід у політику у складі Партії регіонів у 2007 році разом із Віктором Януковичем та іншими проросійськими діячами. Про це він сказав у інтерв'ю, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, що змусило бізнесмена зайняти більш відкриту патріотичну позицію з 2014 року після багаторічного перебування у когорті проросійської еліти Партії регіонів та підтримки Віктора Януковича, Ахметов сказав, що був і залишається проукраїнським бізнесменом, як і його погляди та цінності. І додав, що бачить Україну вільною, демократичною та європейською країною.

«У 2012 році я перестав бути депутатом парламенту і не займаюся політикою 10 років. Я не раз говорив, що мій похід у політику був помилкою. Невиправдана і жорстока агресія Росії проти України та військові злочини Путіна лише зміцнили мою позицію», — заявив він.

Нагадаємо, Рінат Ахметов був народним депутатом VI скликання від Партії регіонів. Посідав сьоме місце у партійному списку. Вище за нього перебували: Микола Азаров, Нестор Шуфрич, Інна Богословська, Тарас Чорновіл та Раїса Богатирьова. Очолював список Віктор Янукович.

Громадсько-політична організація Чесно, що відстежує законодавчу активність депутатів зазначає, що бізнесмен із Донецька був рекордсменом за пропущеними засіданнями парламенту — за чотири з половиною роки роботи він пройшов письмову реєстрацію лише один раз, тобто пропустив 529 із 530 сесійних засідань.

При цьому Чесно стверджує, що з депутатської картки відсутнього в сесійній залі Ахметова, його колеги по фракції голосували за практично всі запропоновані Партією регіонів законопроекти, у тому числі і за резонансний проект Закону України «Про основи державної мовної політики», що посилював статус російської мови, як у першому читанні, так і в цілому.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...