"Це доволі-таки багато": Бахмут став пасткою для окупанта, ресурсу для наступу ворог вже не має, - експерт

Бахмут став пасткою для окупанта, наразі ворог не має ресурсу для масштабних наступальних дій, які проводилися кілька місяців тому. Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Ідея Бахмута в тому, що він став пасткою для окупанта тепер. І тепер українські війська поступово, планомірно розвивають наступальні дії на флангах, так, як це вдається, з просуванням десь по 200-300-400 м на день, іноді 700 було. Це доволі-таки багато, треба розуміти, як для боїв такої інтенсивністю", - сказав він.

За словами Мусієнка, українські військові, користуючись нагодою, розвивають цей успіх довкола Бахмута, що потенційно може призвести до напівоточення чи навіть оточення в майбутньому.

"Плюс в Бахмуті зупинено просування ворога – далі за Бахмут вони вийти не можуть, у них немає такої можливості. Ситуація стабілізована, лінія оборони вибудувана в районі Часового Яру, панівні висоти контролюються українськими військами, тому глобально ми можемо констатувати: ситуація на фронті на сьогодні така, що просування і атаки ворога зупиняються по всіх напрямках", - сказав експерт.

Мусієнко зазначив, що на сьогоднішній день масштабних наступальних дій таких, які відбувалися два, три місяці тому і раніше, з боку російських військ не спостерігається: вони на сьогоднішній день не мають ресурсу для цього.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...