"Це дуже чітке послання Путіну": Шольц запевнив Україну в подальшій підтримці й відповів на закиди щодо зволікання з передачею танків

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив Україну в подальшій підтримці. Водночас він вважає, що кремлівський диктатор Володимир Путін готується до довгої війни, отже, рішення надати Україні танки Leopard є дуже чітким сигналом для нього, передають Патріоти України.

Таку заяву Шольц зробив в етері німецького мовника ZDF. Він наголосив, що Росія не зможе виграти цю війну, оскільки партнери підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

"Це дуже чітке послання Путіну, що його імперіалістична війна не буде успішною, тому що ми підтримуватимемо Україну разом, не даючи себе розділити, – і в той же час завжди будемо стежити за тим, щоб не стати стороною у війні" – сказав канцлер ФРН.

Щодо закидів у зволіканні з передачею танків Шольц запевнив, що це було правильним рішенням. "Я вважаю – і кажу це дуже чітко і дуже рішуче, – що було б безвідповідально діяти інакше… Німеччина – це країна, яка перебуває на передовій [...] також і в реальних поставках зброї", – пояснив він.

Канцлер зазначив, що танки Leopard дуже ефективні, проте, за його словами, не варто вважати, що війна закінчиться швидко. Він сказав, що кремлівський диктатор готовий витрачати ще значну кількість як особового складу, так і техніки.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...