"Це дуже красномовно говорить про наших українських чоловіків". Маляр розповіла, як ставляться бійці до жінок в армії (відео)

В українській армії є чимало мотивованих українок, які витримують всі складнощі війни в гарячій фазі. Та попри це в лавах ЗСУ, звісно ж, значно більше чоловіків. Про ставлення бійців до жінок, які служать в армії, розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передають Патріоти України.

Українська армія, як розповідають самі ж командири, має особливість: якщо в підрозділі є жінка, яку б професію вона не опанувала, то до неї ставляться дуже ніжно.

"Її бережуть, вважають талісманом, і якщо є небезпека, то насамперед думають про жінок, які є в підрозділі. Їм ніяково наражати жінку на небезпеку і давати ті самі завдання, що й чоловікам. Командири розповідають, що для них це психологічно складно, бо вони виховані так, що жінку треба берегти", – сказала Маляр.

Для українських військових найстрашніше, якщо із жінкою в підрозділі на фронті щось трапляється. Після поранення чи загибелі військовослужбовиці чоловічу частину вивести з стану переживання вкрай складно. "Їм здається, що вони недодивились, не вберегли. Це говорить про наших українських чоловіків дуже красномовно", – розповіла заступниця міністра оборони.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...