"Це дуже небезпечно": Світан розповів, які мста України ворог хоче захопити до зими

Армія РФ має кілька пріоритетних напрямків, на яких буде намагатися просуватися найближчим часом. На фронті зараз є три точки, де росіяни мають перевагу на оперативному напрямку: Курахове, Торецьк та Куп'янсько-Лиманський напрямок. Де розвинеться наступ росіян та на що чекати на фронті, розповів військовий експерт Роман Світан в коментарі "24 Каналу", передають Патріоти України.

Саме на цих напрямках, наголошує експерт, окупанти зосереджуватимуться наступні кілька місяців навіть за несприятливих погодних умов.

Також наразі загарбники перебувають у небезпечній близькості до міста Курахове на Донеччині. З його слів, росіяни тиснуть на місто з трьох боків: з півночі, заходу та півдня.

"Вони витиснули наші війська з Вугледару та підтягнулися до Богоявленки. Ця Курахівська "кишеня" дуже небезпечна для нас. Поки там не мовиться про оперативне оточення чи контроль логістичних ланцюгів, але ситуація розвивається загрозливо", - наголосив Світан.

Останнім часом російські військові серйозно активізувалися у Білогорівці, намагаючись витиснути звідти український гарнізон.

"Це дуже небезпечно. Білогорівка – це фактично єдиний населений пункт, який ще залишається під контролем українських сил на Луганщині після втрати Макіївки", - зауважив Світан.

Військовий експерт наголошує, що погодні умови впливатимуть на ситуацію на фронті. Саме тому РФ планує за найкоротші терміни пробитися до головних міст, витиснувши українських військових в поля.

"Чому вони намагаються зараз зайти до Курахового? Якщо вони залишаться у тому ж становищі, що зараз, їх накриють дощі у полях. Це стане проблемою. Якщо ж нас накриє дощами у полях – це буде проблемою для нас. Тому нам важливо утримувати міста – в забудовах міста воювати можна і взимку", - наголошує Світан.

Окрім того, росіяни будуть намагатися зайти до Часового Яру до зими, адже розуміють, що взимку їм аж ніяк не вдасться цього зробити.

За словами Світана, агломерація Слов'янськ – Краматорськ – Дружківка фактично убезпечена на найближчі пів року якраз через те, що погода не дасть росіянам підібратися близько. А ось серйозні проблеми можуть виникнути в Торецьку, Кураховому та в районі Білогорівки.

Путін готує атаки по українських ядерних об’єктах, - глава МЗС України

середа, 16 жовтень 2024, 21:40

Російський диктатор Володимир Путін готує удари по об’єктах ядерної енергетики України. Запобігти цьому може надання дозволу на застосування далекобійної зброї по РФ. Про це йдеться у заяві нового голови Міністерства закордонних справ України Андрія Си...

В Офісі президента натякнули, про що йдеться у таємних додатках до плану перемоги

середа, 16 жовтень 2024, 20:52

Таємні додатки до плану перемоги України у війні містять інформацію про удари по військових об'єктах на території Росії. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, передають Патріоти України. За його словами, йдеться, зокрема, про ...