"Це дуже потужна зброя": Експерт пояснив, як 100 танків Leopard могли б змінити ситуацію на полі бою в Україні

Танки Leopard 2, про поставки яких зараз йде активна дискусія, - це потужна зброя. 100 одиниць такої військової техніки суттєво допомогли б Силам оборони України та змінили б ситуацію на полі бою, адже це наступальне озброєння, передають Патріоти України.

Про значущість Leopard 2 у війні Росії проти України висловився військовий аналітик Олексій Гетьман. У коментарі "24 каналу" він зазначив, що рішення щодо танків буде ухвалене, найімовірніше, на найближчій зустрічі у форматі "Рамштайн". Там лідери Заходу узгодять логістику й конкретні дії.

"Leopard 2 – це ікона стилю, вони дуже потужні. У них дуже хороша гармата, вона добре стабілізується, вони можуть стріляти на ходу", – сказав Гетьман. "100 Leopard – це капець ру*ні", – додав він.

Відомо, що основним озброєнням серійної версії Leopard 2 є 120-мм гладкоствольна гармата Rheinmetall – така ж встановлена і на танки M1 Abrams.

У Leopard 2, порівняно з Leopard 1, екіпаж більше на одну людину (вона відповідає за постріли). Також Гетьман вказав на те, що екіпаж німецького танка захищений від детонації краще, ніж у радянських машинах.

"Навіть якщо здетонує боєкомплект, там стоять певні пластини й вибух буде спрямований у бік від екіпажу", – пояснив військовий аналітик.

Також Leopard 2 прикриті активною бронею, яка допомагає протистояти протитанковій зброї (наприклад, РПГ 7 чи аналогічній). Є й система лазерного спостереження за протитанковими снарядами.

Гетьман вважає, що Україна зможе зібрати 300 танків, які запитував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. До цього списку можуть увійти 100 танків Leopard, кілька британських Challenger 2, легкі французькі танки та, можливо, американські Abrams.

Щодо останніх, то дуже серйозна проблема – відсутність ремонтних баз поблизу України. У разі пошкодження або виходу з ладу Leopard 2 його можна буде відправити до країн Європи, зокрема до Польщі. Що робити в такій ситуації з Abrams – незрозуміло.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...