"Це економія": Журналіст пояснив, чому РФ вдарила артилерією по поїзду з тілами своїх "200-х" солдат

Командування РФ вносить полонених окупантів у списки безвісти зниклих, а не загиблих, аби не виплачувати сім'ям компенсації. Втім для них вигідніше, якби полонений загинув, а 200-й - зник безвісти, передають Патріоти України.

Як розповів в інтерв’ю проекту "Орестократія" журналіст Володимир Золкін, який регулярно спілкується з полоненими окупантами, рідні загарбників інколи зовсім нічого не роблять для їхнього повернення додому.

"Для них (командування РФ ) у принципі краще, щоб полонений загинув, щоб він не потрапляв в полон… Тих, хто потрапляє в полон, вони вносять в списки безвісти зниклих, не загиблих. Так також простіше, тому що не зрозуміло, що з людиною, не потрібно компенсації виплачувати", - сказав Золкін.

Крім того, окупанти відмовляються забирати тіла своїх військовослужбовців. Йдеться про сотні трупів, які зберігають в Україні. Росіяни ворушаться тільки під натиском рідних 200-х окупантів.

"Трупи в рефрижераторах вже лежать, а вони їх забрати не хочуть. Я дуже багато цю тему просував, щоб мені дали можливість познімати ті трупи. І ось ми прийшли, розкрили кілька мішків, показали обличчя цих росіян. Тоді їхні родичі пішли до омбудсмена російського і почали вимагати повернення. З цього часу почався обмін тіл хоча б. Хоча є випадок, коли окупанти примудрилися поцілити артилерією в поїзд, який їхав з їхніми тілами... Це економія. Триста трупів, родині кожного треба виплачувати компенсацію", - пділився журналіст.

Золкін підтвердив, що місця розміщення рефрижераторів, засекречені, щоб росіяни їх не підірвали. Так само засекречені місця утримання полонених. "Не було б їх – не було б проблем", - додав Золкін.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...