"Це ганьба і сором": Генконсулка Польщі у Львові вибачилася перед українцями за дії поляків на кордоні

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич вибачилася перед українцями за дії своїх співвітчизників на польсько-українському кордоні, передають Патріоти України.

«Не можу більше мовчати. За любов до своєї країни. Не можу робити вигляд, що не бачу цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. Вибачте, мої любі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою мого народу», — написала вона у Facebook.

За її словами, справжній поляк ніколи б не вдарив у спину сусіда, який бореться за свободу. «Це не про постуляції, а про форму протесту. Це ганьба і сором», — додала вона.

На кордоні з Україною один із польських фермерів-мітингувальників прикріпив на свій трактор плакат із написом «Путін розбереться з Україною, Брюсселем і з нашим урядом». Поліція оголосила йому про підозру.

20 лютого польські протестувальники перекрили залізницю поблизу пункту пропуску Медика-Шегині. Вони розсипали збіжжя з вантажного вагону.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...