"Це ганьба": Ультраправий депутат у Польщі загасив вогнегасником ханукальні свічки, його вже покарали (відео)

У Польщі ультраправий депутат від партії Конфедерація Гжегож Браун у вівторок, 12 грудня, загасив вогнегасником ханукальні свічки в приміщенні Сейму. Про це написало агентство PAP, передають Патріоти України.

На відео видно, як Браун взяв вогнегасник і пішов у вестибюль Сейму до місця, де стояли свічки. Через це охоронці змушені були швидко вивести звідти людей. У парламенті саме відбувався захід з членами єврейської громади.

Журналісти додають, що після цієї події маршалок Сейму Шимон Головня відсторонив Брауна від засідання та сказав, що подасть заяву в прокуратуру за порушення релігійного обряду. «Такого акту хамства, підступності та дурості у нас давно не було. І не буде», — сказав Головня.

Журналісти зазначили, що президія Сейму покарала депутата — його позбавили половини зарплати на три місяці та грошової допомоги впродовж шести місяців.

У агентстві також зазначили, що під час виступу в Сеймі премʼєр-міністра Польщі Дональда Туска депутати поставили йому запитання про те, що сталося. Премʼєр у відповідь на запитання про поведінку Брауна сказав, що всі порядні люди знають, що «це неприйнятно і це ніколи не може повторитися». Також він додав, що «це ганьба».

«Браун здійснив напад на релігійну церемонію на польській землі, де стався Голокост, здійснив ганебний вчинок», — зазначив Туск.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...