"Це якийсь хаос": Майор ЦАХАЛ назвав атаку ХАМАС "найгіршим днем для цивільних"

Субота, 7 жовтня, стала "найгіршим днем для цивільних жителів Ізраїлю за всю історію". Вбито щонайменше 250 ізраїльтян і понад 1500 поранено. Про це офіційні особи ізраїльської армії розповіли у коментарі The Independent, передають Патріоти України.

"Це число, якого ми ніколи раніше не бачили. Ми ніколи раніше не бачили вторгнення в громади навколо Сектору Гази. ХАМАС просто вирішив розпочати війну і заплатить за це величезну ціну", - сказав майор ізраїльської армії Нір Дінар, додавши, що захоплення ізраїльтян у полон і заручників було "нестерпним" і "жахливим".

Як зазначив Дінар, ХАМАС вторгся в Ізраїль трьома способами – з повітря, землі та моря. Терористам вдалося знищити частини прикордонної огорожі за допомогою вибухівки, а потім загнати мотоцикли та автомобілі у військові бази та населені пункти.

"Відверто кажучи, потрапити на військову базу чи громаду не так вже й складно. Що мало бути складним, так це пробити огорожу. Ми вклали мільйони доларів у міцний паркан і підземну стіну, але вони знайшли вихід", - сказав майор.

Напад стався на єврейське свято Сімхат Тора. Ізраїльтяни прокинулися від сирен, які лунали в південних і центральних частинах країни, включаючи Тель-Авів і Єрусалим.

ХАМАС прорвала кордон і напала на прилеглі поселення, а деякі навіть прилетіли на парапланах до Ізраїлю з Гази. Світ облетіли похмурі кадри з півдня Ізраїлю. На вулицях прикордонного міста Сдерот, захопленого бойовиками, лежали тіла мирних жителів.

The Independent поговорила через текстове повідомлення з ізраїльтянами, які перебували в південних містах під час нападу. Один чоловік сказав, що вони повинні "мовчати", оскільки вони ховаються у своїх будинках.

Заступник керівника ХАМАС Салех аль-Арурі також заявив Al Jazeera , що угруповання захопило достатньо полонених, щоб змусити Ізраїль звільнити всіх палестинських в'язнів.

Заручників утримують в кібуці Барі - ізраїльському поселенні поблизу кордону з Газою. У соціальних мережах з’явилися фото, на яких видно, як озброєні люди везуть літню ізраїльтянку в Газу на візку для гольфу, а також мертвого ізраїльського солдата, якого топче натовп палестинців.

Майор Дінар сказав, що солдатів – як мертвих, так і живих – везуть до Гази: "ХАМАС публікує фотографії їхніх військових злочинів. Ось як батьки дізнаються про те, що їхніх дітей викрадають до Гази: із соціальних мереж. Ми все ще боремося. Це якийсь хаос".

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...